Wij verhalen de schade aan uw scooter en letselschade gratis!
Heeft u schade aan uw scooter door een ongeluk?

Schade aan de scooter? Wij verhalen gratis uw schade!

Heeft u schade aan de scooter en letsel aan een ongeval overgehouden? In de meeste gevallen is er dan recht op schadevergoeding. Bijvoorbeeld omdat u op de scooter aangereden bent. Maar ook bij een svo is er recht op schadevergoeding.

Schade na een scooter ongeval verhalen is niet eenvoudig. Gelukkig kunt u bij schade aan uw scooter vaak gratis hulp van een letselschade advocaat krijgen. Bij ons advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade bent u hiervoor aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat de schade aan uw scooter en uw eventuele letselschade verhaald wordt, 100% kosteloos!

Wilt u ook gratis juridische hulp bij schade aan uw scooter? Neem dan gratis contact op met een letselschade advocaat van ons letselschadebureau. Bel gratis 0800 2784626 of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Wat te doen bij schade aan uw scooter?

U heeft schade aan uw scooter door toedoen van een ander. Bijvoorbeeld omdat u aangereden door een auto of andere scooter bent. Voor motorvoertuigen geldt een verplichte verzekering, zodat u altijd uw letselschade vergoed kunt krijgen. Er zijn echter wel een aantal zaken waar u aan moet denken bij het verhalen van schade aan de scooter of indien u letsel aan de aanrijding over hebt gehouden.

Bent u namelijk betrokken geraakt bij een scooterongeluk, dan is het van belang dat vast komt te staan wie schuldig is bij een aanrijding. Want alleen als u de tegenpartij aansprakelijk stellen kunt is er recht op een schadevergoeding van de materiële schade aan uw scooter en de letselschade. Daarom adviseren onze letselschade advocaten u bij een verkeersongeval als volgt:

 • Vul altijd een schadeformulier in en laat deze door de tegenpartij ondertekenen.
 • Zijn er getuigen van het scooter ongeluk? Vraag dan om een getuigenverklaring.
 • Maak foto’s van de scooters en uw letsel.
 • Bewaar bonnen en facturen, bijvoorbeeld van de reparatie van de schade aan uw scooter.
 • Ga met letsel altijd naar een arts en laat uw letsel documenteren.
 • Schakel een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor in.

Het voordeel van een schade-aanrijdingsformulier is dat als u deze laat ondertekenen, de inhoud van het schadeformulier vaststaat tussen partijen. Er is dan geen of in ieder geval minder discussie over de vraag wie schuldig is bij een aanrijding. Onze letselschade specialisten kunnen u dan nog beter van dienst zijn om de schade aan uw scooter te verhalen.

Wie is schuldig bij schade aan uw scooter?

De schuldige partij bij een scooterongeluk moet de materiële schade en letselschade van het verkeersslachtoffer vergoeden. Dan moet wel eerst vast komen te staan wie schuldig is bij een aanrijding. Het antwoord hiervan vinden wij in diverse wettelijke bepalingen:

 • Artikel 6:162 BW: Dit artikel bepaald dat de persoon die een onrechtmatige daad begaat de schade aan de scooter en de letselschade moet betalen.
 • In artikel 5 Wegenverkeerwet staat dat bestuurders zich zodanig dienen te gedragen dat een scooterongeluk voorkomen wordt.
 • Artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens bepaalt dat schuldig bij een ongeval is de persoon die achterop rijdt.

Met andere woorden, de persoon die de verkeersfout maakt is schuldig aan het scooterongeval en gehouden de letselschade van het verkeersslachtoffer te vergoeden. Daarnaast staat in de wet dat als iemand schuld aan een ongeval is, het verkeersslachtoffer recht heeft op gratis juridische hulp van een letselschade advocaat of letselschade jurist. Daarom kunnen wij u bij schade aan de scooter gratis bijstaan.

Regel nooit onderling de schade aan je scooter!

Soms probeert de veroorzaker van schade aan jouw scooter de schade onderling te regelen. Ga hiermee nooit akkoord! Soms lijkt schade aan de scooter klein, maar blijkt achteraf dat de schade groter is dan gepland. En als je gewond bent geraakt of klachten aan een scooterongeluk overgehouden hebt, dan heb je recht op een letselschadevergoeding, waaronder smartengeld en een vergoeding voor beschadigde kleding of een kapotte telefoon.

Ga dus nooit akkoord met het onderling regelen van de schade aan je scooter, ook niet met een schadeverzekeraar. Schakel altijd een letselschade advocaat of letselschade jurist van ons advocatenkantoor in. Het is altijd 100% gratis en wij zorgen ervoor dat je de schadevergoeding ontvangt waar je recht op hebt.

Welke schadeposten worden vergoed bij schade aan je scooter?

Heb je schade aan je scooter opgelopen door een aanrijding? Dan heb je dus vaak recht op schadevergoeding. Namelijk als je de tegenpartij aansprakelijk kunt stellen of indien je in het bezit bent van een svo verzekering, een schade opzittende verzekering. Maar waar heb je nu precies recht op?

Kun je iemand aansprakelijk stellen voor de scooter schade? Dan dient de schade aan jouw scooter eerst getaxeerd te worden. Neem niet automatisch genoegen met de taxatiewaarde. Bij twijfel kun je altijd een eigen taxateur inschakelen.  Maar ook andere zaakschade wordt vergoed. Denk daarbij aan:

 • beschadigde kleding
 • een kapotte mobiele telefoon
 • vervoerskosten, bijvoorbeeld voor vervangend vervoer

Letselschade na een scooterongeluk

U kun niet alleen materiële schade aan de scooter oplopen, maar ook letselschade. Bijvoorbeeld omdat u gewond bent geraakt door het scooterongeluk of hieraan klachten heeft overgehouden. Er worden dan kosten gemaakt. Bijvoorbeeld medische kosten als het eigen risico, kosten voor overname van huishoudelijke taken of reiskosten. Maar er kan ook sprake zijn van arbeidsongeschiktheid of een studievertraging. Indien dit schade met zich meebrengt, zoals loonkosten, dan komen deze voor vergoeding door de aansprakelijke partij in aanmerking.

Is er schade aan de scooter en van letselschade door het ongeval met de scooter? Dan is er ook recht op een smartengeldvergoeding. Smartengeld is een vergoeding voor niet op geld  waardeerbare gevolgen van een aanrijding. Denk bijvoorbeeld aan ontsierende littekens, rijangst, pijnklachten en psychische klachten als een post traumatische stress stoornis.

Gratis juridische hulp

Lijdt u materiële schade aan uw scooter en/ of is er sprake van letselschade? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel voor een gratis intakegesprek of al uw vragen 0800 278 4626 (gratis) of  klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Wie is mijn letselschade advocaat?

Brugman Letselschade advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 20 letselschade advocaten en letselschade juristen werkzaam in heel Nederland. Graag stellen wij een aantal van onze letselschade specialisten aan u voor!

 

"het mooiste aan mijn beroep vind ik dat ik echt een verschil kan maken voor een letselschadeslachtoffer."

Mr. Friso W. Brugman, LSA letselschade advocaat

Toen Friso W. Brugman in 1997 zelf letselschadeslachtoffer werd, kwam hij erachter dat de kwaliteit van belangenbehartigers op het gebied van het verhalen van letselschade slecht was. Daarom startte hij na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam. Dit werd 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Inmiddels is Friso Brugman al weer 14 jaar letselschade advocaat in Amsterdam en helpt bij slachtoffers van verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Door zijn ervaring en expertise is hij gespecialiseerd in complexe letselschade zaken.

 

 

 

mr. Hajar el Haddad

Mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat

Hajar El Haddad ging na haar rechtenstudie aan de Universiteit als letselschade jurist aan het werk bij een van Nederlands grootst rechtsbijstandsverzekeraars. Hier leerde zij het vak van letselschade jurist tot in de finesse. Omdat het altijd haar grote ambitie was om advocaat te worden, zette zij de stap naar de advocatuur en kwam zij terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam.

Hajar El Haddad is een gepassioneerd letselschade advocaat die altijd een stap harder zet voor haar cliënten dan andere letselschade advocaten. Met haar kennis en kunde staat zij op ons kantoor letselschadeslachtoffers bij van aanrijdingen, bedrijfsongevallen en hondenbeten.

Onze cliënten aan het woord!

Na een ongeluk wilt u uiteraard geholpen worden door de beste letselschade advocaat die er is. Maar wie kan er nu beter vertellen wat ze van onze letselschade advocaten vinden dan onze cliënten? Daarom laten wij hieronder onze cliënten aan het woord.

Jakub Jaszczuk
Kimberly
“Zeker goed geholpen door mevrouw Moustaine En de zaak goed afgehandeld.”
Elly Uitslager
Top advocaten, Hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.”
Vikaash Mohan
“Goede ervaring, professioneel en duidelijk. De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.”
Frank Witholt
“Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring!”

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar