Wij verhalen de schade aan uw scooter en letselschade gratis!
Heeft u schade aan uw scooter door een ongeluk?

Schade aan de scooter? Wij verhalen gratis uw schade!

Heeft u schade aan de scooter en letsel aan een ongeval overgehouden? In de meeste gevallen is er dan recht op schadevergoeding. Bijvoorbeeld omdat u op de scooter aangereden bent. Maar ook bij een svo is er recht op schadevergoeding.

Schade na een scooter ongeval verhalen is niet eenvoudig. Gelukkig kunt u bij schade aan uw scooter vaak gratis hulp van een letselschade advocaat krijgen. Bij ons advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade bent u hiervoor aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat de schade aan uw scooter en uw eventuele letselschade verhaald wordt, 100% kosteloos!

Wilt u ook gratis juridische hulp bij schade aan uw scooter? Neem dan gratis contact op met een letselschade advocaat van ons letselschadebureau. Bel gratis 0800 2784626 of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Wat te doen bij een scooterongeluk

Bent u betrokken bij een scooterongeluk? Met de volgende tips weet u zeker dat uw letselschade vergoed wordt:

 1. Zorg dat er een schadeformulier wordt ingevuld en ondertekend.
 2. Indien mogelijk, maar foto’s van de plaats van het ongeval
 3. Zijn er getuigen? Noteer contactgegevens
 4. Laat uw klachten op papier zetten door een arts
 5. Bel een letselschade advocaat

Wilt u een gratis letselschade advies over wat te doen bij een scooterongeluk? Bel een letselschade jurist of advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Wij helpen u 100% kosteloos bij het verhalen van uw letselschade na een scooterongeluk.

Wie is schuldig bij een scooterongeluk?

Als u betrokken bent bij een scooterongeluk, dan speelt de vraag wie schuldig is bij een aanrijding op de scooter. Het antwoord is te vinden in een aantal wettelijke bepalingen:

 • artikel 6:162 BW. Dit wetsartikel bepaalt dat wie een (verkeers) fout maakt, schuldig en dus aansprakelijk is voor de letselschade
 • artikel 5 Wegenverkeerswet. Hierin staat dat weggebruikers zich dusdanig moeten gebruiken dat ongevallen voorkomen worden. Geeft iemand dus geen voorrang, dan is deze persoon aansprakelijk.

Schuldig als je op de scooter aangereden bent is dus de persoon die een verkeerfout maakt. Maar pas op! Wordt u door een fietser aangereden? Dan ontvangt u niet uw volledige letselschade vergoed. Dit op grond van artikel 185 wvw dat fietsers en voetgangers beschermd tegen letsel door een aanrijding.

Regel nooit onderling uw letselschade!

Soms probeert de veroorzaker van schade aan jouw scooter de schade onderling te regelen. Ga hiermee nooit akkoord! Soms lijkt schade aan de scooter klein, maar blijkt achteraf dat de schade groter is dan gepland. En als je gewond bent geraakt of klachten aan een scooterongeluk overgehouden hebt, dan heb je recht op een letselschadevergoeding, waaronder smartengeld en een vergoeding voor beschadigde kleding of een kapotte telefoon.

Ga dus nooit akkoord met het onderling regelen van de schade aan je scooter, ook niet met een schadeverzekeraar. Schakel altijd een letselschade advocaat of letselschade jurist van ons advocatenkantoor in. Het is altijd 100% gratis en wij zorgen ervoor dat je de schadevergoeding ontvangt waar je recht op hebt.

Letselschade vergoeding na scooterongeluk

Als u op of door een scooter aangereden bent, dan heeft u recht op een letselschadevergoeding. De meest voorkomende schadeposten zijn:

 • Schade door arbeidsongeschiktheid
 • Huishoudelijke hulp
 • Medische kosten
 • Studievertraging
 • Reiskosten
 • Kosten verzorging en verpleging
 • Onderhoudskosten huis en tuin
 • Smartengeld

Materiële schade is op geld waardeerbaar. Smartengeld is dit niet. Het is een vergoeding voor pijn, verdriet en angstklachten als gevolg van een scooter ongeluk. Recht op smartengeld is er altijd als u gewond bent geraakt bij een verkeersongeval.

Meer weten over een letselschadevergoeding na een scooterongeluk? Bel dan uw letselschade advocaat of letselschade specialist van ons kantoor. Wij helpen graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact op.

Scooter aangereden door auto

Bent u op de scooter aangereden door een auto? Dan heeft u in ieder geval recht op een schadevergoeding als de ander een verkeersfout heeft gemaakt. Maar ook bij een aanrijding onder werktijd. Bijvoorbeeld omdat u tijdens het bezorgen van eten of als pakketbezorger bent aangereden. Alle letselschade moet dan vergoed worden, zowel de materiële letselschade bedragen als het smartengeld.

Is er sprake van een eenzijdig ongeval? Ook dan kunt u recht hebben op een vergoeding van uw letselschadevergoeding. U kunt namelijk een opzittendenverzekering hebben afgesloten op uw scooter. In dat geval betaalt uw eigen verzekering uw letselschade. Wij adviseren dan ook altijd een schade opzittendeverzekering af te sluiten.

Bent u betrokken geraakt bij een ongeluk met de scooter? Onze letselschade advocaten helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade na een scooterongeluk. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

Fietser aangereden door scooter

Indien u als fietser aangereden wordt door een scooter, dan is er een speciale wet van toepassing. Op basis van deze wet, De Wegenverkeerswet, heeft een fietser altijd recht op een letselschadevergoeding. Ook bij eigen schuld! Dit geldt ook bij een ongeluk scooter met een voetganger.

Op grond van artikel 185 Wegenverkeerswet worden fietsers gezien als zwakke verkeersdeelnemers. Wordt een fietser aangereden bij een scooterongeluk, dan is er meestal sprake van letsel omdat een scooter meer vaart heeft. Daarom bepaalt de wet dat als u op de fiets aangereden bent, u (bijna) altijd recht heeft een letselschadevergoeding. In ieder geval wordt 50% van uw letselschade vergoed, behoudens overmacht bij de scooter. Is de scooter mij het scooterongeluk schuldig? Dan krijgt u uiteraard uw volledige schade vergoed van de aansprakelijke partij.

Brommer ongeluk

Voor een brommerongeluk gelden dezelfde regels als bij een scooter ongeval. Beide zijn namelijk voor de wet een motorrijtuig. Bent u dus op de brommer aangereden door een ander motorrijtuig, bijvoorbeeld een auto, dan is er recht op een letselschadevergoeding.

Een verschil tussen een scooter en een brommer is dat een brommer niet op het fietspad mag rijden. Dit maakt dat een brommer kwetsbaar is, er rijden immers ook andere motorrijtuigen. Op het fietspad is het een stuk veiliger. Dit maakt dat er bij een brommerongeluk vaak sprake is van ernstig letsel.

Bent u op de brommer (of een ander gemotoriseerd voertuig) aangereden? Laat u dan bij het verhalen van uw letselschade bijstaan door een letselschade advocaat. U weet dan zeker dat uw letselschade na een brommerongeluk volledig en snel verhaald wordt op de aansprakelijke partij.

Helmplicht voor scooters, brommers en bromfietsen

In Nederland geldt er een helmplicht voor zowel scooters, brommers en bromfietsen met een geel kenteken. Dit houdt in dat ze ten alle tijden verplicht zijn om een helm te dragen als ze in het verkeer. Bromfietsen rijden maximaal 45 km/u. Met een bromfiets rijdt u dan ook altijd (tenzij anders aangegeven staat) op de autorijbaan en niet op het fietspad. Sinds juli 2022 is een helm ook verplicht voor snorscooters.

Bent u met de scooter aangereden en droeg u tijdens dit ongeval geen helm? Dan kan het voorkomen dat de verzekeraar van de veroorzakende partij u zelf verantwoordelijk houdt voor een groot deel van de schade. Uiteraard blijft dit slechts een deel. Het niet dragen van een helm maakt u niet schuldig aan het ongeluk zelf. Onze letselschadespecialisten kunnen u in dit geval bijstaan om hoe dan ook een schadevergoeding te realiseren voor uw letselschade.

Letselschade na een scooterongeluk

U kun niet alleen materiële schade aan de scooter oplopen, maar ook letselschade. Bijvoorbeeld omdat u gewond bent geraakt door het scooterongeluk of hieraan klachten heeft overgehouden. Er worden dan kosten gemaakt. Bijvoorbeeld medische kosten als het eigen risico, kosten voor overname van huishoudelijke taken of reiskosten. Maar er kan ook sprake zijn van arbeidsongeschiktheid of een studievertraging. Indien dit schade met zich meebrengt, zoals loonkosten, dan komen deze voor vergoeding door de aansprakelijke partij in aanmerking.

Is er schade aan de scooter en van letselschade door het ongeval met de scooter? Dan is er ook recht op een smartengeldvergoeding. Smartengeld is een vergoeding voor niet op geld  waardeerbare gevolgen van een aanrijding. Denk bijvoorbeeld aan ontsierende littekens, rijangst, pijnklachten en psychische klachten als een post traumatische stress stoornis.

Gratis juridische hulp

Lijdt u materiële schade aan uw scooter en/ of is er sprake van letselschade? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel voor een gratis intakegesprek of al uw vragen 0800 278 4626 (gratis) of  klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Letselschade jurist of letselschade advocaat

Bij letselschade door een scooterongeluk kunt u kiezen tussen een letselschade jurist en een letselschade advocaat. Het grote verschil is dat iedereen zich letselschade jurist mag noemen. Letselschade Advocaat is een beschermd beroep.

Neemt u een letselschade advocaat in de arm, dan weet u zeker dat u met een ervaren en deskundige letselschade expert te maken hebt. En een letselschade advocaat staat onder toezicht van de Orde van Advocaten. Zo weet u zeker dat u met een betrouwbare letselschade- expert te maken heeft.

Er zijn veel goede letselschade juristen. Omdat iedereen zich letselschade jurist mag noemen, zijn er ook veel slechte letselschade juristen. Soms hebben ze geen eens een juridische opleiding.
Wij adviseren u daarom altijd in zee te gaan met een letselschade advocaat die lid is van de LSA, de specialistenvereniging van letselschade advocaten.

Brugman Letselschade draagt zowel het LSA- keurmerk als het specialistenkeurmerk van de Orde van Advocaten.

Overige letselschadezaken

We helpen u graag met lakschade tips en schade verhalen. Dit doen we echter niet alleen bij scooterongelukken. Andere voorbeelden van letselschadezaken waar de advocaten van Brugman u goed bij kunnen helpen zijn:

Letselschade claimen

Bent u gewond geraakt bij een verkeersongeval en wilt u uw letselschade claimen op de aansprakelijke partij? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u 100% kosteloos bij het verhalen van uw letselschadevergoeding. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul het contactformulier in voor gratis hulp bij letselschade na een scooterongeluk.

Letselschade claimen doet u met een aansprakelijkstelling. Na erkenning van de aansprakelijkheid stelt uw letselschadespecialist een schadestaat op. Hier staan alle op uw van toepassing zijnde letselschade op. Vervolgens gaan wij voor u met de aansprakelijke partij onderhandelen om een zo hoog mogelijke schadevergoeding voor u te regelen.

Altijd een letselschade advocaat bij u in de buurt

Als u aan letsel lijdt na een scooterongeluk begrijpen we het goed dat u op zoek bent naar een letselschade advocaat bij u in de buurt. Wij zijn het enige kantoor in Nederland met meer dan 10 afspraak locaties verspreid door heel Nederland. Hierdoor zijn onze letselschade advocaten altijd bij u in de buurt. We hebben onder meer locaties in Eindhoven, Den Bosch, Den Haag en Groningen. Naast dat u bij ons langs kunt komen , komen we voor letselschade advies of een intakegesprek ook gewoon bij u thuis als u dit prefereert.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor met inmiddels meer dan 10 afspraaklocaties! U kunt dus altijd bij u in de buurt een beroep op ons doen. Wij komen ook bij u thuis om over het ongeval te praten en samen met u te bekijken wat er in uw geval nodig is om uw letselschade voorspoedig en volledig te verhalen op de aansprakelijke partij.

Onze letselschade advocaten hebben jarenlange ervaring in het verhalen van letselschade. De meest advocaten zijn ook lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten. Hiermee onderscheiden zij ons van letselschade juristen, letselschade bureaus en rechtsbijstandverzekeraars.

Bel ons voor het kosteloos laten verhalen van uw letselschade (0800 278 4626) of klik op onderstaande button en laat ons weten wat er is gebeurd? Wij dienen nog dezelfde dag een letselschadeclaim in en regelen een letselschade voorschot.

No cure no pay

Met name letselschadebureaus en letselschadejuristen werken op basis van no cure no pay. Zij claimen daarbij kosteloos te werken. Maar no cure nog pay is alles behalve gratis! U draagt immers een percentage van uw letselschadevergoeding af aan uw letselschade jurist.

In het geval er een aansprakelijke partij is, bijvoorbeeld bij een scooter ongeluk, heeft u altijd recht op kosteloze rechtsbijstand. Wij adviseren u dan ook nooit zomaar akkoord te gaan met een no-cure-no-pay co

Wie is mijn letselschade advocaat?

Brugman Letselschade advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 20 letselschade advocaten en letselschade juristen werkzaam in heel Nederland. Graag stellen wij een aantal van onze letselschade specialisten aan u voor!

 

"het mooiste aan mijn beroep vind ik dat ik echt een verschil kan maken voor een letselschadeslachtoffer."

Mr. Friso W. Brugman, LSA letselschade advocaat

Toen Friso W. Brugman in 1997 zelf letselschadeslachtoffer werd, kwam hij erachter dat de kwaliteit van belangenbehartigers op het gebied van het verhalen van letselschade slecht was. Daarom startte hij na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam. Dit werd 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Inmiddels is Friso Brugman al weer 14 jaar letselschade advocaat in Amsterdam en helpt bij slachtoffers van verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Door zijn ervaring en expertise is hij gespecialiseerd in complexe letselschade zaken.

 

 

 

mr. Hajar el Haddad

Mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat

Hajar El Haddad ging na haar rechtenstudie aan de Universiteit als letselschade jurist aan het werk bij een van Nederlands grootst rechtsbijstandsverzekeraars. Hier leerde zij het vak van letselschade jurist tot in de finesse. Omdat het altijd haar grote ambitie was om advocaat te worden, zette zij de stap naar de advocatuur en kwam zij terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam.

Hajar El Haddad is een gepassioneerd letselschade advocaat die altijd een stap harder zet voor haar cliënten dan andere letselschade advocaten. Met haar kennis en kunde staat zij op ons kantoor letselschadeslachtoffers bij van aanrijdingen, bedrijfsongevallen en hondenbeten.

Onze cliënten aan het woord!

Na een ongeluk wilt u uiteraard geholpen worden door de beste letselschade advocaat die er is. Maar wie kan er nu beter vertellen wat ze van onze letselschade advocaten vinden dan onze cliënten? Daarom laten wij hieronder onze cliënten aan het woord.

Jakub Jaszczuk
Kimberly
“Zeker goed geholpen door mevrouw Moustaine En de zaak goed afgehandeld.”
Elly Uitslager
Top advocaten, Hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.”
Vikaash Mohan
“Goede ervaring, professioneel en duidelijk. De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.”
Frank Witholt
“Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring!”

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar