Onze letselschade advocaten adviseren u en claimen de letselschade!
Wat te doen bij een ongeval met letsel?

Letselschade claimen na een ongeval met letsel

Een kettingbotsing met een whiplash tot gevolg, een bedrijfsongeval of een hondenbeet. Een ongeval met letsel kan grote gevolgen hebben. Voor een korte termijn, maar ook voor het leven. Dan is het goed om te weten dat u onder omstandigheden letselschade kunt claimen bij een ongeval met letsel. Wij helpen u hier graag en 100% kosteloos bij.

Op deze pagina leest u alles over het verhalen van letselschade na een ongeval met letsel. Onder andere de volgende vragen worden hieronder beantwoord:

  • Wat te doen bij letsel door een ongeval?
  • Wat is letselschade?
  • Letselschade door aanrijding
  • Wat is een bedrijfsongeval
  • gebeten door hond

Wilt u gratis juridische hulp bij een ongeval met letsel? Neem dan contact op met een letselschade advocaat van ons kantoor. Wij gaan voor u de tegenpartij aansprakelijk stellen, regelen een voorschot op uw letselschade en zorgen voor een maximale slotbetaling van uw letselschade na een ongeluk met letsel. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en een letselschade specialist van ons kantoor neemt contact met u op.

Wat te doen bij een ongeval met letsel?

U staat stil voor een zebrapad als u van achteren wordt aangereden of wordt gebeten door een hond. Of als gevolg van een fout van een collega of een kapotte machine raakt u gewond. Als gevolg van een ongeval met letsel kunt u schade lijden. Deze schade wordt letselschade genoemd. Maar wat nu te doen bij een ongeval met letsel?

Wilt u schadevergoeding eisen, dan is het goed om te weten dat de bewijslast van de schuldvraag op u rust. Zo dient u bijvoorbeeld te bewijzen dat de persoon die de kop-staart botsing veroorzaakt, ook schuldig is en dat u door de hond van de hondenbezitter gebeten bent. Bij een bedrijfsongeval is het aan u te bewijzen dat u 1. een ongeval met letsel is overkomen en 2. dat u hierdoor letselschade lijdt.

Om als letselschadeslachtoffer aan uw bewijslast te voldoen, adviseren letselschade advocaten u als volgt:

Wat is letselschade?

Als iemand bij een ongeluk gewond raakt of hieraan klachten overhoudt, dan kan er schade ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan loonschade of inkomensschade van een ondernemer door arbeidsongeschiktheid, Maar na een ongeluk kunnen er ook kosten worden gemaakt. Deze schade en kosten als gevolg van een ongeval met letsel wordt letselschade genoemd.

Een letselschadevergoeding bestaat uit 2 componenten, materiële schadeposten en immateriële schade, ook wel smartengeld genoemd. Bij letsel door een ongeval is op vergoeding van beide soorten letselschadebedragen recht.

Welke letselschade bedragen komen voor vergoeding in aanmerking?

Na een ongeval komen veel soorten letselschade bedragen voor vergoeding in aanmerking. De meest voorkomende schadeposten zijn:

  • inkomensschade
  • pensioenschade
  • studievertraging
  • het verplicht eigen risico
  • overige medische kosten
  • hulp in het huishouden
  • kosten gemaakt in het ziekenhuis
  • overname van taken in en rondom het huis
  • smartengeld

Wilt u dat onze letselschade advocaten gratis uw letselschade berekenen? Neemt u dan contact op met een letselschade advocaat van ons kantoor. Bel 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en u wordt vrijblijvend door 1 van onze letselschade experts gebeld.

Letselschade door een aanrijding

Bij een ongeval met letsel is de oorzaak van het ongeluk vaak een aanrijding. het kan dan gaat om een auto botsing, maar het kan ook zo zijn dat u als fietser aangereden wordt bij een fietsongeluk. Maar wie is er dan schuldig bij een aanrijding en hoe verhaal ik mijn letselschade bedragen?

In het geval van een auto botsing is schuldig aan de aanrijding de persoon die de fout gemaakt heeft. Dit is bij een kettingbotsing bijvoorbeeld in het algemeen het achterste voertuig dat achterop rijdt bij een ander. Omdat alle auto’s en andere motorvoertuigen in Nederland verplicht verzekerd zijn, wordt de letselschade vergoed door de autoverzekeraar. Dit wordt ook wel een WAM- verzekeraar genoemd.

Bent u als fiets aangereden door een auto of ander motorrijtuig? Dan is er altijd recht op een schadevergoeding. Hetzelfde geldt indien een letselschadeslachtoffer aangereden wordt. Zelfs als een fietser (mede) schuldig aan het fietsongeval kan er schadevergoeding geclaimd worden. Deze bijzondere regeling is opgenomen in artikel 185 wvv. Deze afkorting staat voor Wegenverkeerswet.

Kort weergegeven houdt art. 185 wvw in dat bij een fietsongeluk in ieder geval de helft van de letselschade vergoed wordt. Dus ook als een fietser de voorrangsregels overtreedt of zelfs door rood rijdt. In deze gevallen stokt de schadevergoedingsplicht van de autoverzekeraar wel na het betalen van dit percentage. maar dit is anders als de billijkheidscorrectie toegepast kan worden of bij een aanrijding met een kind. In dit laatste geval wordt altijd 100% van de letselschade vergoed.

Bent u aangereden en wilt u een schadevergoeding claimen op de aansprakelijke partij? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button.

Wat is een bedrijfsongeval?

Een ongeval met letsel kan ook bestaan uit een bedrijfsongeval. Maar wat is een bedrijfsongeval nu eigenlijk en welke letselschade kun je claimen na een ongeval op het werk?

Er gebeuren jaarlijks duizenden ongevallen op het werk. Niet ieder ongeval op het werk is echter een bedrijfsongeval. Om te kunnen spreken van een bedrijfsongeval moet er sprake zijn van een ongeval met letsel tot gevolg. Komt iemand dus met een hand in een machine of valt iemand van een ladder of een gladde vloer, dan hebben we te maken met een bedrijfsongeval.

Wie betaalt de kosten bij een bedrijfsongeval?

Een werkgever kan niet alles doen om een arbeidsongeval te voorkomen. Maar er rust wel een verzwaarde zorgplicht op de werkgever. Zo moet hij er op grond van artikel 7:658 BW voor zorgen dat haar medewerkers het werk veilig kunnen verrichten. Dit betekent onder andere dat:

  • er voldoende veiligheidsvoorschriften zijn gegeven
  • er genoeg toezicht op de werkzaamheden is
  • machines en de werkplek zelf veilig zijn

Wordt niet voldaan aan de zorgplicht van de werkgever, dan is er aansprakelijkheid van de werkgever. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

Bedrijfsongeval melden bij de Nederlandse Arbeidsinspectie

Onder bepaalde omstandigheden is een werkgever gehouden een bedrijfsongeval te melden. Een bedrijfsongeval melden is noodzakelijk in de volgende gevallen:

  • er is sprake van een ziekenhuisopname
  • het letselschadeslachtoffer heeft blijvend letsel aan het bedrijfsongeval opgelopen
  • bij een dodelijk bedrijfsongeval

Melden van een bedrijfsongeval gebeurt bij de Inspecteur van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Deze zal een onderzoek naar het arbeidsongeval uitbrengen en eventueel een boeterapport opstellen.

Wat te doen bij een hondenbeet?

Bent u gebeten door een hond? Bij een hondenbeet is het belangrijk dat u een aantal zaken goed regelt. Want alleen dan kunt u aanspraak maken op een letselschadevergoeding.

Helaas geldt er voor hondenbezitters geen verplichte verzekering zoals bij motorvoertuigen. Daarom is het ten eerste heel belangrijk dat u 1. weet wie de hondenbezitter is en 2. dat u vraagt of de hondenbezitter verzekerd is tegen letselschade veroorzaakt door de hond.

Als letselschade slachtoffer ligt op u de bewijslast dat u de desbetreffende hond gebeten bent. Vraag daarom eventuele getuigen altijd om een getuigenverklaring. U weet dan zeker dat u kunt bewijzen dat u gebeten door een hond bent en van welke hond de hondenbeet af kwam.

Gratis hulp bij letselschade

Lijdt u schade door een ongeval met letsel? Laat u bijstaan door een letselschade advocaat van ons kantoor. Met meer dan 15 jaar ervaring zijn wij uitstekend in staat uw letselschadevergoeding te claimen bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Bel voor gratis rechtsbijstand 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en 1 van onze letselschade specialisten neemt contact met u op.

Charlotte is 1 van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten

Charlotte is een ervaren en deskundige letselschade advocaat. Zij helpt slachtoffers bij het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of een hondenbeet.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

    Neem vrijblijvend contact met ons op.
    Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

    Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

    Wat is een bedrijfsongeval?

      Logo-Brugman-Wit

      Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

      Adres

      Brugman Letselschade advocaten
      Dick Ketlaan 2
      1687 CD Wognum

      Telefoonnummer

      0800 27 84 626

      E-mailadres

      contact@advocatenkantoorbrugman.nl

      Taalwisselaar