Is u in de regio Aalsmeer een ongeval overkomen en lijdt u hierdoor letselschade?
Brugman Letselschade Advocaten helpt u kosteloos!

Letselschade Advocaat Aalsmeer

Een aanrijding, ongeval op het werk of een hondenbeet, voorbeelden van gebeurtenissen waaraan u letsel kunt overhouden. Lijdt u hierdoor schade, dan spreken wij van letselschade. Onze letselschade advocaten in Aalsmeer helpen u graag als u een ongeval is overkomen. Volledig kosteloos.

In deze bijdrage leest u over wat te doen na een:

Daarnaast vindt u hier op welke schadeposten u recht heeft na een ongeluk.

Ik ben aangereden in Aalsmeer, wat te doen?

Als u bent aangereden in Aalsmeer en hieraan klachten heeft overgehouden, dan is de kans groot dat u schade lijdt. Deze schade wordt letselschade genoemd. Bijvoorbeeld na een kop-staart botsing of fietsongeluk. De vraag is dan wie er aansprakelijk is voor de aanrijding. Hierbij is het goed om te weten dat er nogal wat speciale regelingen zijn. Zo worden fietsers en voetgangers extra beschermd en ontvangen passagiers altijd een letselschade uitkering. Voor een eenzijdig auto-ongeluk of een zelf veroorzaakte kettingbotsing kan er een beroep gedaan worden op de schade inzittenden verzekering.

Wie is uw letselschade advocaat in Aalsmeer

Brugman Letselschade Advocaten heeft meer dan 10 afspraaklocaties door heel Nederland. Voor een letselschade advocaat in Aalsmeer hoeft u dus niet ver te zoeken. Maar een letselschade advies of het indienen van een letselschade claim kan gewoon bij u thuis, onze letselschade advocaat komt namelijk gewoon naar u toe. Samen met u bespreken wij dan de gevolgen van het ongeval, inventariseren wij de schadeposten en bespreken wij wat wij voor u gaan doen. U hoeft dus niet naar een van onze advocatenkantoren te komen. Wel zo fijn als je letsel door een ongeval opgelopen hebt.

Brugman Letselschade Advocaten is te vinden door heer Noord-Holland. Dus ook voor een letselschade advocaat in Amsterdam of een letselschade advocaat in Haarlem kunt u bij onze letselschade expert terecht.

Aansprakelijkheid bij een auto ongeluk

Bent u van achteren aangereden? In artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) staat wie er dan aansprakelijk is. In dit wetsartikel staat namelijk dat de bestuurder in staat moet zijn zijn voertuig tot stilstand te brengen binnen de afstand waarover hij de weg kan overzien en waarover deze vrij is. Met andere woorden, iemand moet voldoende afstand houden. Wordt u dus van achteren aangereden door een ander motorvoertuig, dan is deze in beginsel aansprakelijk voor uw letselschade. Dit is alleen dan anders als een voorganger plotseling zonder reden remt, een situatie die zich sporadisch voordoet.

Een letselschade claim kan bij een aanrijding van achteren direct bij de aansprakelijkheidsverzekeraar ingediend worden. Deze WAM- verzekeraar vergoed de schade, zowel de materiële schadeposten als het smartengeld.

Een eenzijdig ongeval, kan ik letselschade claimen?

Bent u betrokken geraakt bij een eenzijdig ongeval in het verkeer? Gelukkig bestaat er voor een eenzijdig ongeval een verzekering, de schade-inzittendenverzekering. Op grond van deze verzekering kunt u altijd letselschade claimen, de toedracht van het ongeval is niet doorslaggevend. Bent u dus met de auto uitgegleden door gladheid? Dan is er recht op een letselschade uitkering uit de schade inzittendenverzekering. Alleen bij een eenzijdig ongeval met alcohol is dit anders. Er geldt dan vaak een korting op de schadevergoedingsplicht van de verzekeraar. Dit geldt ook als u zonder gordel rijdt. Bij een eenzijdig ongeval wordt in dat geval slechts een deel van de schade vergoed.

Ik heb een aanrijding veroorzaakt, heb ik dan recht op een letselschade vergoeding?

Was u het achterste voertuig bij een kop-staart botsing en dus achterop iemand gereden? Dan bent u zelf aansprakelijk voor de schade van de tegenpartij. Maar u kunt ook zelf letselschade vorderen, namelijk op grond van de schade-inzittendenverzekering. Passagiers kunnen in dit geval een letselschade vordering indienen bij de WAM- verzekeraar van het voertuig waarin zij als passagier meereden.

Als fietser aangereden in Aalsmeer

U bent als fietser aangereden en hierbij gewond geraakt. Hierdoor lijdt u schade. Bent u als fietser aangereden door een motorvoertuig, dan heeft u meestal recht op een schadevergoeding. Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u graag als u op de fiets bent aangereden. U heeft ook recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Aalsmeer.

Is een fietser aangereden door een auto? Bij een aanrijding auto – fiets is de auto altijd gehouden de fietser een schadevergoeding te betalen. Als fietser bent u namelijk kwetsbaar in het verkeer. Daarom wordt u bij een aanrijding op de fiets door de wetgever beschermd. Dit houdt in dat u altijd een schadevergoeding ontvangt bij een aanrijding auto- fiets. Dit geldt overigens ook als een fietser is aangereden door een scooter of ander motorvoertuig. De regeling is als volgt:

 • kinderen tot 14 jaar krijgen altijd 100% van de schade vergoed na een aanrijding
 • vanaf 14 jaar en volwassenen ontvangen een schadevergoeding van 50%,
 • op grond van de billijkheidscorrectie kan de schadevergoedingsplicht 100% zijn

Deze regeling geldt bij eigen schuld van de fietser. Brent u als fietser door een auto aangereden door schuld van de auto? Uw letselschade vergoeding bedraagt dan te allen tijde 100%!

Schadevergoeding na fietsongeluk

Wilt u een schadevergoeding na fietsongeluk claimen op de tegenpartij? Uw letselschade advocaat in Aalsmeer helpt u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of laat ons hier weten wat u is overkomen. Uw letselschade advocaat in Aalsmeer neem dan nog dezelfde dag contact met u op.

Wat is een bedrijfsongeval?

Van een bedrijfsongeval wordt gesproken als een werknemer of zzp’er tijdens de uitoefening van zijn werk een ongeval overkomt en hij hierbij letsel oploopt. Bijvoorbeeld bij een ongeval in de bouw en door een heftruckongeval.

De zorgplicht werkgever houdt in dat hij moet waarborgen dat u veilig uw werk kan doen. De zorgplicht werkgever betekent onder andere dat:

 • de werkplek veilig is
 • machines veilig zijn
 • er duidelijke instructies zijn gegeven
 • het toezicht op het werk voldoende is

Schendt de werkgever zijn zorgplicht? Dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Dit betekent dat alle letselschade als gevolg van het bedrijfsongeval vergoed moet worden.

Wat te doen bij een bedrijfsongeval?

Is u een bedrijfsongeval overkomen? Dan heeft u een bewijsplicht. Deze houdt in dat u:

 • dient aan te tonen dat u een ongeval tijdens werk is overkomen
 • dat u hieraan letsel heeft overgehouden

U kunt eenvoudig aan deze bewijslast voldoen als er getuigen van het bedrijfsongeval zijn. Daarom is het belangrijk de naam en contactgegevens van deze persoon te noteren. Daarnaast is het belangrijk om het bedrijfsongeval te melden bij uw werkgever. Overigens is uw werkgever verplicht het bedrijfsongeval te melden bij de Arbeidsinspectie als er sprake is van:

Schadevergoeding bedrijfsongeval

Is de aansprakelijkheid voor het bedrijfsongeval erkend? U heeft dan recht op een schadevergoeding bedrijfsongeval. Alle letselschade bedrijfsongeval moet dan vergoed worden. Dit betekent alle kosten die u maakt, inkomensschade en smartengeld.

Letselschade door een hondenbeet

Bent u gebeten door hond? Dan is de hondenbezitter aansprakelijk voor schade. Dit staat in artikel 6:179 BW. De bezitter van een dier dient de schade te vergoeden die een dier aan een zaak of mens toebrengt staat in dit wetsartikel.

Een hondenbeet kan gevaarlijk zijn. Daarom is het belangrijk een tetanusprik te halen na een hondenbeet. Om uw letselschade te kunnen verhalen is het verder belangrijk dat u

 • foto’s maakt van de plek waar u door een hond gebeten bent
 • het letsel vast laat leggen door een arts
 • namen en contactgegevens van getuigen vraagt
 • zorgt dat u de contactgegevens van de hondenbezitter heeft
 • uw letselschade advocaat in Aalsmeer inschakelt.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten werkt door heel Noord-Holland. U kunt bij ons terecht voor een letselschade advocaat in Aalsmeer, maar ook voor een letselschade advocaat in Utrecht en een letselschade advocaat in Haarlem. Wilt u een gratis letsel advies of een intakegesprek bij u thuis? Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

mr. Aniek Waiboer, letselschade advocaat

mr. Aniek Waiboer is als letselschade advocaat gespecialiseerd in het claimen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of hondenbeet.

 

Mensen lezen ook:

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar