Onze letselschade advocaten staan graag voor u klaar!
Zoekt u een letselschade advocaat in Heemskerk?

Letselschade advocaat Heemskerk

Het kan zomaar gebeuren, een aanrijding of een bedrijfsongeval. Of een hondenbeet door de hond van de buren. Indien u hierbij letsel oploopt, dan lijdt u schade. Schade als gevolg van letsel wordt letselschade genoemd.

De afwikkeling van een letselschade claim is tijdrovend en u heeft een letselschade jurist van een grote verzekeraar tegenover u. Dan is het prettig als u bij uw letselschadeclaim deskundig wordt bijgestaan door een ervaren letselschade advocaat. Die vindt u bij Brugman Letselschade Advocaten.

Het grote voordeel van ons team van letselschade advocaten is dat zij kosteloos voor u werken. Bij ons vindt u geen no cure no pay advocaat of kleine lettertjes; wij werken gewoon 100% kosteloos voor u. Want de advocaatkosten verhalen wij gewoon op de aansprakelijke partij. U hoeft zich over kosten dus geen zorgen te maken, wel zo fijn als schade lijdt door een ongeluk.

Brugman Letselschade Advocaten Heemskerk

Brugman Letselschade Advocaten Heemskerk is een advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade. Wij komen alleen op voor de rechten van letselschadeslachtoffers en werken niet voor verzekeraars of aansprakelijke partijen. Omdat wij een persoonlijk contact met onze cliënten prettig vinden, komt uw letselschade advocaat in Heemskerk gewoon bij u thuis voor een letselschade advies. Samen met u spreken wij door wat u is overkomen en welke gevolgen dit voor u heeft, op het gebied van werk, maar ook in uw privé situatie.

Uw letselschade advocaat is lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten in Nederland. Daarnaast zijn al onze advocaten aangesloten bij de Orde van Advocaten en dragen wij het specialisten keurmerk van de Orde van Advocaten. Voor u de garantie dat u te maken heeft met een professionele en betrouwbare letselschade specialist.

Welke schadeposten bevat een letselschade vergoeding?

Een letselschade vergoeding bevat veel soorten schadeposten. Deze bestaan enerzijds uit de kosten die u maakt, zoals medische kosten, reiskosten en bijvoorbeeld kosten voor hulp in het huishouden of (extra) kinderopvang. Daarnaast kan er sprake zijn van arbeidsongeschiktheid door het ongeval. Met name bij zwaar lichamelijk letsel zoals een whiplash, gebroken ledematen of hersenletsel is hier sprake van. Er ontstaan dan voor korte of langere tijd inkomensschade. Ook deze letselschade verhaalt uw letselschade advocaat in Heemskerk voor u.

Bij kosten en inkomensschade gaat het om letselschade bedragen die op geld waardeerbaar zijn. Daarnaast is er recht op smartengeld.  Dit is een vergoeding voor de pijnklachten die door het ongeval geleden worden evenals angstklachten . Bijvoorbeeld rijangst na een aanrijding. Ook smartengeld is onderdeel van de letselschade claim die wij voor u indienen bij de letselschade verzekeraar.

Wat te doen bij een aanrijding in Heemskerk?

Een achterop aanrijding, of als fietser aangereden worden zijn ongevallen waar u lelijk letsel aan kunt overhouden. Dit geldt ook als u als voetganger aangereden wordt op het zebrapad. In deze gevallen is er meestal iemand aansprakelijk voor uw letselschade. Er zijn namelijk nogal wat regelingen en verzekeringen waar u aanspraak op kunt maken:

De WAM- verzekering

Bent u van achteren aangereden? Bij een kop-staart botsing of een kettingbotsing is op grond van artikel 5 van de Wegenverkeerswet het achterste voertuig in beginsel aansprakelijk. Alleen als het voorste voertuig plotseling remt kan dit anders zijn. Bent u dus van achteren aangereden, dan is er recht op een schadevergoeding.

Bij een auto-ongeval zijn alle betrokken motorvoertuigen verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Bij een auto botsing kan ook direct de WAM- verzekeraar van het motorvoertuig aangesproken worden. Deze handelt direct met u de letselschade claim af. Daarbij kunt u zich kosteloos laten bijstaan door een letselschade jurist of letselschade advocaat. Want de kosten van rechtsbijstand maken deel uit van de schadevergoedingsplicht van de WAM- verzekeraar.

Wat is de Schuldloze Derde Regeling?

Stel u rijdt als passagier mee in de auto van een collega of u rijdt achterop de scooter mee met een vriend of vriendin naar de stad. De auto of scooter raakt betrokken bij een aanrijding en bij dit scooterongeluk raakt u gewond. U breekt uw been, kunt een maand niet werken en ook uw taken in het huishouden worden door uw partner overgenomen. Uiteraard wilt u dan een letselschade vergoeding claimen. Maar bij wie kunt u dan terecht als er discussie is over de toedracht? Voor deze gevallen biedt de Schuldloze Derde Regeling een oplossing.

De Schuldloze derde is (de naam zegt het al) een regeling voor mensen die wel betrokken zijn bij een ongeval, maar niet zelf aan het rijden waren. Ze hebben met andere woorden geen macht over de gedragingen van de bestuurders. Op grond van deze regeling krijgen schuldloze derde een volledige letselschade vergoeding. U kunt daarbij de verzekeraar aanspreken van het motorvoertuig waarin of waarop u ten tijde van de aanrijding meereed.

Als fietser aangereden? Artikel 185 Wegenverkeerswet helpt

Artikel 185 van de Wegenverkeersweg beschermt u als u als fietser aangereden bent of bij een ongeval als voetganger. Op grond van deze regeling ontvangt u altijd ten minste 50% van uw letselschade vergoed. Dit wordt de 50%- regel genoemd. Er is ook een 100%- regel voor kinderen tot 14 jaar. Deze groep kinderen ontvangt altijd 100% van de geleden schade vergoed bij een ongeluk.

De enige voorwaarde voor een beroep op artikel 185 Wegenverkeersweg is dat de aanrijding plaatsvond met een motorvoertuig, dus bijvoorbeeld bij een ongeval tussen een fiets en auto. De fietser ontvangt dan altijd ten minste 50% van de geleden letselschade vergoed. De toedracht van het fietsongeluk maakt daarbij niet uit. Dus ook bij eigen schuld aan het ongeval ontvangt u een letselschadevergoeding. Is het motorvoertuig schuldig aan het ongeval, dan ontvangt u natuurlijk uw volledige schade vergoed.

De schade-inzittendenverzekering

De schade- inzittendenverzekering biedt uitkomst bij een eenzijdig auto ongeluk of in het geval u zelf een aanrijding veroorzaakt zoals bij een achterop aanrijding. U kunt namelijk altijd aanspraak maken op een letselschade uitkering op grond van de svi- verzekering, ongeacht de toedracht van de aanrijding.

Een bedrijfsongeval in Heemskerk

Als u gewond raakt tijdens uw werk, spreken wij van een bedrijfsongeval. Bij een dergelijk ongeval is de werkgever veelal aansprakelijk. Op grond van artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek rust er namelijk een zware zorgplicht op de werkgever. Deze houdt in dat:

 • gereedschap in orde moet zijn
 • machines veilig zijn
 • er schriftelijke werkinstructies zijn gegeven
 • het toezicht op het werk voldoende was

Als medewerker hoeft u alleen aan te tonen dat u tijdens uw werk een ongeval is overkomen en dat u hieraan letsel heeft overgehouden. Het is vervolgens aan de werkgever om aan te tonen dat hij aan zijn zware zorgplicht heeft voldaan. Uit de rechtspraak blijkt dat dit meestal niet lukt.

Veel voorkomende bedrijfsongevallen waarbij de werkgever aansprakelijk is zijn een

 • steigerongeval (val van steiger)
 • heftruckongeval
 • aanrijding tijdens werk
 • ongeluk met een machine

Contact met uw letselschade advocaat in Heemskerk

Wilt u weten of u recht heeft op een letselschade vergoeding na een aanrijding of bedrijfsongeval? Neemt u dan contact op met uw letselschade advocaat in Heemskerk. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan nog dezelfde dat contact met u op.

U kunt bij ons ook terecht voor een letselschade advocaat in Amsterdam of een letselschade advocaat in Alkmaar!

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

 

Mensen lezen ook:

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar