Onze letselschade advocaten helpen u 100% kosteloos!
Bent u op zoek naar een letselschade advocaat bij u in de buurt?

Wat doet een letselschade adviseur?

Het valt niet mee als u gewond bent geraakt of klachten over heeft gehouden aan een ongeluk. Of het nu om een verkeersongeluk, een bedrijfsongeval of een hondenbeet gaat, een ongeval zet uw leven op de kop. Op persoonlijk gebied, maar vaak ook financieel. Dan is het zo fijn als er een letselschade adviseur is die u helpt bij het verhalen van uw letselschade.

Een letselschade adviseur kan een letselschade jurist zijn van een letselschade bureau, maar ook een letselschade advocaat. Deze regelen alles voor u na een ongeluk, van het opstellen van een aansprakelijkheidsbrief tot het claimen van uw letselschade op te  schadeverzekeraar.

Op deze pagina leest u wat een letselschade adviseur allemaal voor u kan doen en op welke letselschade vergoeding u recht heeft na een aanrijding of ongeluk op het werk.

Wilt u ook gratis juridische bijstand van een ervaren en deskundige letselschade adviseur bij u in de buurt? Ons team van letselschade advocaten staat voor u klaar. Met 20 bezoeklocaties door heel Nederland zijn wij ook altijd bij u in de buurt.

Letselschade adviseur inschakelen

Schakelt u een letselschade adviseur van ons advocatenkantoor in, dan neemt uw letselschade advocaat alle taken van u over. Wel zo fijn, u kunt zich dan richten op uw herstel en revalidatie. Tijdens een eerste letselschade advies bespreekt u met de letselschade adviseur wat er is gebeurd, maar ook wat de gevolgen van een ongeluk voor u zijn. De letselschade adviseur van ons advocatenkantoor heeft dan een goed beeld van de situatie en kan met uw letselschadezaak aan de slag.

Uw letselschade adviseur:

 • onderzoekt wie schuldig is bij een aanrijding
 • zoekt uit of er sprake is van een schending van de zorgplicht van de werkgever
 • stelt een aansprakelijkheidsbrief op
 • stelt de tegenpartij of dienst schadeverzekering aansprakelijk voor uw letselschade
 • maakt een schadestaat met daarom alle schadeposten die op uw persoonlijke situatie voor vergoeding in aanmerking komen
 • voert de correspondentie met de letselschade verzekering
 • discussieert over het causaal verband tussen het u overkomen ongeluk en uw letselschade 
 • vraagt na erkenning van aansprakelijkheid een voorschot op uw schadevergoeding aan
 • onderhandelt over de hoogte van uw schadevergoeding
 • zorgt ervoor dat u een maximale schadevergoeding ontvangt

Wie is uw letselschade adviseur?

Inmiddels telt ons team 10 ervaren en gepassioneerde letselschade advocaten en 13 letselschade juristen Zij staat u graag bij en doen er alles aan om uw letselschadezaak tot een goed einde te brengen. Een aantal van onze letselschade advocaten is zelfs lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten. Maar ook voor een Nivré letselschade expert kunt u bij ons terecht.

Bel voor een gratis letselschade advies en het verhalen van uw letselschade door een ongeval gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Letselschade claimen na een verkeersongeluk

Is u een ongeluk in het verkeer overkomen? Dan kunt u uw letselschade veelal verhalen. Dit zijn de mogelijkheden om uw letselschade te verhalen:

In al deze gevallen kunt u kosteloos advies vragen van een letselschade adviseur van ons advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade. Wij zorgen dat uw volledig financieel  gecompenseerd wordt na een aanrijding.

Wie is schuldig bij aanrijding met fietser?

Bent u als fietser aangereden door een auto? Voor wat betreft de vraag wie schuldig is bij een aanrijding met een fietser, is artikel 185 Wegenverkeerswet (wvw) van belang. In artikel 185 wvw staat namelijk dat als u door een auto aangereden wordt, altijd ten minste 50% van uw letselschade door de bestuurder van een auto vergoed dient te worden. Alle motorvoertuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd, dus u kunt in dit geval ook rechtstreeks de autoverzekering van de tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw letselschade.

Is de bestuurder van een motorvoertuig schuldig aan de aanrijding tussen een fiets en auto, dan wordt uiteraard de volledige schade van de fietser vergoed. Geeft de fietser geen voorrang of rijdt deze door rood licht en wordt bij door een auto of scooter aangereden? Dan is de automobilist toch voor 50% aansprakelijk voor de letselschade van de fietser. Bij kinderen tot 14 jaar wordt altijd alle schade volledig vergoed, ongeacht de toedracht van de aanrijding.

Letselschade door een bedrijfsongeval

Op werkgevers rust een zware zorgplicht. Dit betekent dat een werkgever verplicht is ervoor te zorgen u als medewerker veilig uw werk kan doen. De zorgplicht van de werkgever houdt in dat bedrijfsmiddelen zoals machines en gereedschap veilig gebruikt kunnen worden. Maar ook valt onder de zorgplicht van de werkgever dat er voldoende en schriftelijke veiligheidsvoorschriften zijn gegeven en er afdoende toezicht op de werkzaamheden is.

Is er door uw werkgever gehandeld in strijd met de zorgplicht, dan kunt u de werkgever aansprakelijk stellen en dient deze uw letselschade te vergoeden. Dit wordt ook wel werkgeversaansprakelijkheid genoemd. Maar wat nu als u gewond raakt op het werk als gevolg van een fout van een collega? Uw werkgever kan er niks aan doen dat zijn medewerker een fout maakt. Maar omdat er op een werkgever een risico aansprakelijkheid rust is de werkgever toch aansprakelijk voor letselschade veroorzaakt door een medewerker.

Tenslotte rust er op de werkgever ook een verplichting om haar medewerkers te verzekeren tegen letselschade als gevolg van een verkeersongeluk. Wordt u dus als bezorger aangereden of bent u als vertegenwoordig betrokken bij een aanrijding, dan wordt uw letselschade altijd volledig vergoed.

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Aansprakelijkheid voor dieren

De aansprakelijkheid voor dieren is geregeld in artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek. Hierin staat dat het de bezitter van een dier is die gehouden is de schade veroorzaakt door het dier te vergoeden. Dit geldt voor letselschade als gevolg van een hondenbeet, maar ook als u door een paard geschopt bent. En onder omstandigheden is de bezitter van een paard ook aansprakelijk voor de schade die is ontstaan door een val van een paard.

Wie is uw letselschade advocaat?

Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 10 letselschade advocaten en 15 letselschadejuristen, ondersteund door meerdere juridisch medewerkers. Er zijn ook 3 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden en een Nivré expert. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.

mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat
Hajar El Haddad
Senior letselschade advocaat

Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.

Contact

De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat
mr. Friso Brugman
Senior letselschade advocaat en kantooreigenaar

Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.

Contact

Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat

Wilt u gratis juridische hulp bij het verhalen van letselschade door een letselschade advocaat in Varsseveld? Wij helpen u gratis en altijd 100% gratis bij het verhalen van letselschade als gevolg van een ongeluk.

Mensen lezen ook:

Letselschade door eigen schuld, wat nu?

Letselschade advocaat zoeken

Voorbeeldbrief aansprakelijk stellen letselschade

Aansprakelijkheid ouders, tot welke leeftijd?

Aansprakelijkheid kinderen bij letselschade

vc_column_text]

Brugman Letselschade Advocaten

Wilt u net als inmiddels meer dan 2500 anderen gratis juridische hulp van 1 van onze ervaren en deskundige letselschade advocaten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade.

Onze letselschade advocaten werken landelijk, u kunt dus altijd bij ons terecht, waar in Nederland u ook woont. Maar een letselschade advies of intakegesprek met een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor kan ook al tijd bij u thuis plaatsvinden.

Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Let op: wij zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 uur tot 21.00 uur!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

De heer mr. Brugman is de directeur van het kantoor en houdt zich als letselschade advocaat bezig met het verhalen van letselschade voor ondernemers en bij slachtoffers met zwaar letsel

Switch The Language

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar